Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Philips wist als jaren van problemen in Cleveland`

`Philips wist als jaren van problemen in Cleveland`
14 jan 2015 om 07:57

Managers van Philips van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland hebben jarenlang de geëiste kwaliteitsnormen van de Food and Drug Administration naast zich neergelegd. Dat schreef Het Financieele Dagblad woensdag.

 

Uit een rapport van de FDA bleek dat Philips de voorschriften voor medische apparatuur niet naleefde en onder meer "willens en wetens" zaken deed met partijen die afgekeurde onderdelen voor medische apparatuur leverden, aldus de krant. De defecten hadden volgens het rapport tot ‘dodelijke’ ongelukken kunnen leiden.

 

Philips gaf gisteren een winstwaarschuwing af, onder meer vanwege de hoger dan verwachte kosten van het opstarten van de fabriek in Cleveland. Het Eindhovense technologieconcern verwacht dat de langer dan voorziene vertraging bij het heropstarten van de fabriek het bedrijfsresultaat over 2014 met 225 miljoen euro zal drukken.

 

Een woordvoerder van Philips kon tegenover het FD niet zeggen op welke capaciteit de Amerikaanse fabriek inmiddels produceert. Wel gaf hij aan dat misgelopen omzet en imagoschade niet in de kosten worden meegerekend en dat het dichtgooien van een fabriek niet zo maar gebeurt.

 

Op een positief Damrak sloot Philips dinsdag 1 procent lager op 23,55 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.