Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit in rode cijfers

Wall Street sluit in rode cijfers
14 jan 2015 om 22:04

Wall Street is woensdag lager gesloten nadat de Wereldbank de mondiale groeiverwachtingen verlaagde en de markt tegenvallende detailhandelsverkopen moest verwerken.

 

De Dow Jones index verloor 1,1 procent op 17.426,00 punten, waar de S&P 500 0,6 procent lager sloot op 2.011,20 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.639,32 punten, een koersdaling van 0,5 procent.

 

De verliezen werden licht beperkt door een opleving van energie gerelateerde aandelen nadat de olieprijs steeg met ruim 5 procent.

 

De Wereldbank verlaagde dinsdagavond de groeiverwachtingen voor de wereldeconomie. Volgens de Wereldbank wordt het herstel in Amerika en het Verenigd Koninkrijk tegengewerkt door de haperende economische ontwikkelingen in de eurozone en Japan.

 

Naast de waarschuwingen van de Wereldbank zorgde ook de forse daling van de koperprijs volgens econoom Joke Mertens van KBC voor de nodige bezorgdheid. "De langetermijnrentes blijven onder neerwaartse druk", aldus Mertens, wijzend op de Amerikaanse tienjaarsrente, die ‘uiterst" laag is.

 

Uit ander macro nieuws kwam naar voren dat de detailhandelsverkopen in december waren gedaald, waarbij de stijging over november neerwaarts werd bijgesteld. De importprijzen flink gedaald doordat de invoer van brandstoffen flink goedkoper werd.

 

Verder bleek vandaag uit het Beige Book van de Federal Reserve dat de Amerikaanse economie in de afgelopen weken in een "bescheiden tot gematigd" tempo is gegroeid. Wel waren er zorgen binnen de centrale bank over de impact van de dalende olieprijs en de ontwikkeling van de detailhandelsverkopen. Desalniettemin lieten de meeste regio’s weten een iets hoger groeitempo in de komende maanden te voorzien.

 

Bedrijfsnieuws

Fabrikant van elektrische auto’s Tesla ging met een verlies van bijna zes procent fors onderuit nadat  bestuursvoorzitter Elon Musk volgens persbureau Bloomberg tijdens het Automotive News World Congress zei dat de fabrikant pas in 2020 winstgevend zal zijn. In dat jaar verwacht Musk 500.000 auto’s te slijten. Vanaf 2025 rekent de bestuursvoorzitter op een verkoop van enkele miljoenen auto’s.

 

Ook de resultaten van JPMorgan en Wells Fargo werden niet goed ontvangen door de markt. JPMorgan sloot 3,5 procent lager nadat de Amerikaanse bank het afgelopen kwartaal minder verdiende door onder meer hoge juridische kosten. Wells Fargo zag dan wel de omzet en de winst stijgen, maar werd desalniettemin ruim een procent lager gezet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.