Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterke prestaties Ahold in Nederland

Beursblik: sterke prestaties Ahold in Nederland
15 jan 2015 om 09:04

Ahold heeft sterk gepresteerd in Nederland. Dit concludeerde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities nadat de Zaanse grootgrutter voorbeurs met omzetcijfers over het vierde kwartaal kwam.

 

"De identieke omzetgroei in Nederland steeg verrassend met 2,2 procent", aldus de analist, die juist rekende op een lichte daling.

 

De groei in Nederland was volgens Vandenberghe te verklaren door een agressievere opstelling van de grootgrutter, hetgeen wel druk zet op de onderliggende operationele marges.

 

In Amerika steeg de identieke omzet met 0,3 procent. Ook hier rekende KBC op een daling. De gerapporteerde omzet daalde in lijn met de verwachtingen met een half procent, als gevolg van de lagere benzineverkopen.

 

De totale omzet van Ahold in het vierde kwartaal kwam 7,9 procent hoger uit op 8.061 miljoen euro. Dit was nipt meer dan de 8.019 miljoen euro waarop Vandenberghe mikte.

 

KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Ahold met een koersdoel van 16,00 euro. Het fonds opende, op een groen Damrak, 0,6 procent lager op 15,34 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.