Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`NSI verwacht verdere afwaarderingen`

`NSI verwacht verdere afwaarderingen`
15 jan 2015 om 09:33

Vastgoedfonds NSI houdt voor het komende jaar rekening met verdere afwaarderingen van de vastgoedportefeuille. Dat zei bestuursvoorzitter Johan Buijs tegenover Het Financieele Dagblad.

 

Bij de halfjaarcijfers werd de kantoorvastgoedportefeuille van circa 1,7 miljard met 90 miljoen euro afgewaardeerd. Wijzend op deze afwaardering denkt Buijs dat de afwaarderingen nog niet "achter de rug zijn".

 

Hoewel er volgens Buijs in de markt "mooie prijzen" worden betaald voor portefeuilles is de markt tegelijkertijd ingrijpend veranderd. "Als de bodem is bereikt, betekent dit niet meer dat er automatische waardestijgingen plaatsvinden." Bovendien zijn de taxateurs volgens de bestuursvoorzitter nog "redelijk pessimistisch".

 

In het afgelopen jaar zijn er weinig aankopen gedaan, omdat NSI een gezonde balans belangrijk vindt. "Kopen doe je ook met geleend geld en de schuldratio loopt richting de 50 procent. Daar willen we onder blijven", zei Buijs tegenover het FD.

 

Op 13 februari geeft het vastgoedfonds gelijktijdig met de publicatie van de voorlopige jaarcijfers een update over de portefeuille en strategie.

 

Op een groen Damrak handelde NSI woensdag vlak op 3,70 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.