Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterke dollar stuwt omzet Ahold

Sterke dollar stuwt omzet Ahold
15 jan 2015 om 08:15

Ahold heeft in het vierde kwartaal flink geprofiteerd van de sterke dollar en liet weten een hogere vrije kasstroom voor 2014 te voorzien dan eerder geraamd. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de omzetcijfers van de Zaanse grootgrutter.

 

De omzet van Ahold steeg in de laatste drie maanden met 7,9 procent op jaarbasis van 7.472 miljoen naar 8.061 miljoen euro. Daarmee was de omzetstijging die de grootgrutter boekte grofweg in lijn met de verwachtingen van de analisten.

 

De omzetgroei was voor een belangrijk deel te danken aan de sterke dollar. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet afgelopen kwartaal met 2,6 procent toe.

 

Aan de groepsomzet droegen de Amerikaanse activiteiten 4.789 miljoen euro bij. De identieke omzet, exclusief benzine, nam met 0,3 procent toe. In dollars gerekend daalde de omzet in Amerika evenwel met een half procent.

 

De Nederlandse activiteiten waren afgelopen kwartaal goed voor een omzet van 2.839 miljoen euro. Identiek steeg de omzet met 2,2 procent.

 

In Tsjechië liep de omzet op met ruim 28 procent tot 433 miljoen euro. Deze dubbelcijferige omzetgroei was te danken aan de tientallen winkels die Ahold overnam van SPAR. Op identieke basis daalde de omzet met 1,1 procent.

 

De online verkopen van Ahold stegen met bijna 15 procent op jaarbasis naar 351 miljoen euro.

 

Bij de cijfers over het derde kwartaal liet Ahold nog weten voor 2014 te mikken op een vrije kasstroom van ongeveer 800 miljoen euro.

 

Op 26 februari komt Ahold met de volledige cijfers over het vierde kwartaal.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.