Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: doctor Copper onderuit

TA: doctor Copper onderuit
15 jan 2015 om 09:59

De scherpe daling van de koperprijs naar het laagste niveau in vijf jaar tijd geeft een negatief signaal af voor de wereldeconomie.

Woensdag daalde de koperprijs in korte tijd met vijf procent nadat onder meer de Wereldbank de mondiale groeiverwachtingen verlaagde

Aan de prijsontwikkeling van koper wordt een hoge voorspellende waarde toegedicht voor de ontwikkeling van de wereldeconomie. Draaipunten in de ontwikkeling van de koperprijs anticipeerden in het verleden scherp op de economische ontwikkelingen. Aanleiding voor beleggers om te spreken van Dr. Copper.

 
Door de gevarieerde toepassingen van koper in veel sectoren van de economie, van huizen tot fabrieken, is de prijs zeer gevoelig voor een draai aan de vraagkant.

De koersval in 2008 en het rappe herstel naar een recordhoogte begin 2011 bevestigde de reputatie van de koperprijs als indicator voor macro-economische trends.

Sinds de piek begin 2011 vertoont de kopergrafiek een patroon van lagere toppen. Eind vorig jaar doorbrak de grafiek zware horizontale steun waarna een versnelling van de daling optrad. Als indicator lijkt de koersvorming van koper te voorspellen dat een stevig herstel van de wereldeconomie voorlopig op zich laat wachten.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.