Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: investeringsplannen Intel licht negatief voor ASML

Beursblik: investeringsplannen Intel licht negatief voor ASML
16 jan 2015 om 10:18

De verlaging van de investeringsplannen door Intel is licht negatief voor ASML, ASM International en BE Semiconductor Industries. Dit schreef analist Robin van den Broek van ING vrijdag in een reactie op de kwartaalcijfers van Intel.

 

De Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders liet weten in 2015 circa 10 miljard dollar te investeren, een half miljard minder dan eerder voorzien. Voor toeleveranciers een licht negatieve boodschap, aldus Van den Broek.

 

Daarnaast zette de analist vraagtekens bij de verwachting van Intel dat een zwakkere vraag naar computers uit de zakelijke markt wordt gecompenseerd door een hogere consumentenvraag.

 

"We vinden dit discutabel, gezien de ontwikkeling van de consumentenvraag naar PC’s in de afgelopen jaren", aldus Van den Broek, die in de omzetverwachting van Intel voor het lopende kwartaal een bevestiging hiervoor ziet.

 

ING heeft een koopaanbeveling voor ASML en ASMI en een Houden advies op Besi. De drie fondsen noteren vrijdag vlak tot licht lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.