Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt winsttaxatie DSM

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt winsttaxatie DSM
16 jan 2015 om 12:06

Theodoor Gilissen Bankiers heeft het koersdoel voor DSM onder herziening genomen naar aanleiding van de sterk gestegen Zwitserse frank en liet daarbij het advies op Aanbevolen. Dit bleek vrijdag uit een bedrijfsrapport van de private bank.

 

Analist Joost van Beek verlaagde de winsttaxatie voor DSM voorlopig van 3,40 euro naar 2,80 euro per aandeel. De stijging van de Zwitserse frank is "behoorlijk negatief" voor de winstontwikkeling en de concurrentiepositie van DSM op het gebied van vitamine E, aldus de analist. Van Beek merkte daarbij op dat vitamine E goed is voor 5 procent van de groepsomzet en dat concurrenten niet in Zwitserland fabriceren.

 

Het Aanbevolen advies bleef gehandhaafd vanwege "de nog steeds gunstige groeiperspectieven van DSM op het gebied van ingrediënten en de internationale expansiemogelijkheden." De marktvorser verwacht dat DSM in staat zal blijken om het absolute dividend van 1,65 euro per aandeel te handhaven.

 

Op een lichtgroen Damrak noteerde DSM vrijdag 0,8 procent hoger op 43,43 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.