Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Rabobank haalt 1,5 miljard euro op met coco’s`

`Rabobank haalt 1,5 miljard euro op met coco’s`
16 jan 2015 om 07:24

Rabobank gaat voor 1,5 miljard euro aan coco’s uitgeven met een rentevergoeding van 5,5 procent. Dat meldde Het Financieele Dagblad donderdagavond.

 

Al na enkele uren nadat het orderboek was geopend, was deze gevuld met orders voor omgerekend 4,2 miljard euro. Hiermee was het orderboek voor de achtergestelde obligaties bijna driemaal overtekend.

 

Eerder deze week gaf Rabobank aan de coco’s in "een gunstige markt" te willen uitgeven. "De omstandigheden op de kapitaalmarkt worden er met het obligatieopkoopprogramma van de ECB en een mogelijke Grexit niet beter op", aldus  Rogier Everwijn, hoofd kapitaalfinanciering van Rabobank tegenover Het Financieele Dagblad.

 

De uitgifte door Rabobank komt een maand nadat de Eerste Kamer akkoord ging met de fiscale aftrek van de rente die banken voor dit soort financieringsinstrumenten moeten betalen aan beleggers.

 

In de komende vijf jaar wil de coöperatieve bank volgens het FD voor circa 7 miljard euro aan achtergestelde obligaties uitgeven

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.