Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: Zwitserse beurs rond steunniveau

TA: Zwitserse beurs rond steunniveau
16 jan 2015 om 11:43

Zwitserse aandelen worden sinds donderdagochtend massaal van de hand gedaan en de hoofdindex SMI noteerde vrijdag richting het middaguur rond de bodem neergezet in 2014.

Donderdag sloot de SMI 8,6 procent lager nadat de Zwitserse centrale bank besloot de vaste koppeling van de frank met de euro los te laten. Vrijdagochtend verloor de index, met onder meer farmaceuten Novartis en Roche, levensmiddelenconcern Nestlé, uitzender Adecco en financiële waarden als UBS en Credit Suisse, krap zes procent.

De SMI heeft vanouds een relatief lage volatiliteit, door de opname van veel defensieve ondernemingen in de index, en stond tot donderdag op het punt om de hoogste stand ooit, neergezet in 2007, te slechten.

Door de koersval is de index echter teruggevallen rond steun op 7.850 punten, gevormd door de bodem neergezet in oktober vorig jaar.

Beleggers in Zwitserse aandelen hoeven zich echter niet volledig uit het veld laten slaan. Doordat de Zwitserse frank sinds het besluit van de centrale bank maar liefst 18 procent in waarde is opgelopen ten opzichte van de euro, compenseert dit de verliezen op de beurs.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.