Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`ECB dichter bij opkopen staatsobligaties`

`ECB dichter bij opkopen staatsobligaties`
2 jan 2015 om 10:39

Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft opnieuw gehint op aanvullende maatregelen. Dit bleek uit een interview van de centraal bankier met het Duitse Handelsblatt.

 

Tijdens dit interview verdedigde Draghi zijn plannen om staatsobligaties te zullen opkopen en drong hij opnieuw bij de Europese regeringen er op aan om structurele hervormingen door te voeren. "Er is geen plan B", zo voerde de centraal bankier de druk op de regeringsleiders op.

 

De ECB lijkt mogelijk haast te zullen maken alvorens met opkopen te beginnen. "Het risico dat we niet voldoen aan ons mandaat van prijsstabiliteit, is groter dan zes maanden geleden", zo voegde Draghi toe.

 

Deze woorden lijken door beleggers te worden geïnterpreteerd dat de kans op QE verder is toegenomen, aldus marktanalisten van Rabobank. Dit betekent een grotere kans op meer euro’s in het financiële systeem en hierdoor daalt de euro in waarde.

 

Geruchten dat Draghi opstapt bij de ECB om president van Italie te worden, ontkrachtte de bankier. "Ik wil geen politicus zijn. Mijn aanstelling als voorzitter van de ECB duurt tot 2019", aldus Draghi tegenover Handelsblatt.

 

Het eerste monetaire besluit van de ECB voor 2015 staat gepland op 22 januari.

 

De AEX leverde maandag 0,7 procent in. De euro/dollar werd 0,4 procent lager verhandeld op 1,2053.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.