Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Air France-KLM

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Air France-KLM
20 jan 2015 om 12:41

Barclays heeft het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd van 7,00 euro naar 8,00 euro bij een ongewijzigd Onderwogen advies.

 

Air France-KLM kwam eind december met een derde winstwaarschuwing op rij, waardoor de analisten nu op een operationeel verlies van 94 miljoen euro mikken voor heel 2014.

 

"Het bedrijf verkeerd duidelijk in een hele zwakke positie", concludeerden de analisten van de Britse zakenbank, toevoegend dat het bedrijf eigenlijk nooit echt hersteld is van de pilotenstaking in september. De lagere olieprijs zou evenwel als een reddingsboei kunnen dienen en er vrijwel volledig voor zorgen dat de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij in 2015 een operationele winst van 548 miljoen euro kan realiseren.

 

Barclays liet zich verder kritisch uit over een aantal beslissingen van het management van Air France-KLM, door onder meer te wijzen op de snelle groei in Latijns Amerika terwijl de economie terugvalt. Ook denken de marktvorsers dat de uitbreiding van Transavia de winsten drukt, omdat het merk op de nieuwe routes weinig naamsbekendheid geniet.

 

Over het geheel genomen liet Barclays zich optimistisch uit over de luchtvaartsector. De analisten denken dat de markt het positieve effect van de val van de olieprijs onderschat.

 

Op een groen Damrak schreef Air France-KLM dinsdag 4,2 procent bij op 7,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.