Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode cijfers Delta Airlines

Rode cijfers Delta Airlines
20 jan 2015 om 14:32

Delta Airlines heeft in de laatste maanden van 2014 de omzet zien stijgen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

 

Ook voor de toekomst rekent Delta Airlines op een hogere omzet, rekening houdend met de duurdere dollar en lagere olieprijzen.

 

In het laatste kwartaal steeg de operationele omzet met 6 procent op jaarbasis tot 9,6 miljard dollar. Delta Airlines vervoerde 4 procent meer passagiers en de capaciteit van de vloot steeg met 3,7 procent.

 

Onder de streep leed Delta Airlines afgelopen kwartaal een verlies van 712 miljoen dollar,  terwijl een jaar eerder nog een winst van 8,5 miljard dollar werd geboekt. Dat de luchtvaartmaatschappij in de rode cijfers schoot was onder meer te danken aan eenmalige kosten ter waarde van 1,4 miljard dollar, tegenover juist 7,9 miljard dollar aan meevallers in het vierde kwartaal van 2013.

 

Voor het lopende kwartaal rekent Delta Airlines op een lagere brandstofrekening van 500 miljoen dollar. Voor heel 2015 beloopt het brandstofvoordeel volgens de luchtvaartmaatschappij zelfs meer dan 2 miljard dollar. Dit zal een belangrijke aanjager zijn voor de dubbelcijferige winstgroei die Delta Airlines verwacht te behalen.

 

Over heel 2014 lag de omzet 8 procent hoger op 28,7 miljard dollar en boekte de luchtvaartmaatschappij een nettowinst van 659 miljoen dollar, tegenover 10,5 miljard dollar in 2013.

 

Beleggers waren te spreken over de cijfers van Delta Airlines en het fonds werd in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger verhandeld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.