Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: ASML rond recordniveau

TA: ASML rond recordniveau
20 jan 2015 om 11:58

ASML staat op de vooravond van de jaarcijfers op het punt een hoogste stand ooit neer te zetten, waardoor technisch gezien een koopsignaal zal afgaan.

Na het neerzetten van een all time high in december stagneerde de opmars van ASML de afgelopen weken, terwijl de bredere markt juist nieuwe koerstoppen wist te realiseren.

De consolidatie valt uit te leggen, gelet op de scherpe opmars van het aandeel in de voorafgaande maanden, een koerswinst van 50 procent sinds de zomer van vorig jaar.

Analisten hebben geen twijfel dat de chipmachinefabrikant in het vierde kwartaal aan zijn doelstellingen heeft voldaan. Eind november vorig jaar liet ASML daarnaast weten voor 2020 een netto omzet van circa 10 miljard euro te voorzien, tegen een omzet van 5,2 miljard euro over 2013, waarbij de winst per aandeel naar verwachting zelfs verdrievoudigt.

Bij het neerzetten van een all time high morgen komt de magische grens van 100 euro in zicht voor het Veldhovense bedrijf.

Dinsdag handelde ASML halverwege de handelsdag 0,1 procent lager op 89,32 euro.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.