Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Unilever dissonant op groen Damrak

Unilever dissonant op groen Damrak
20 jan 2015 om 11:24

Het Damrak heeft dinsdag richting het middaguur zijn opmars hervat, ondanks negatief ontvangen cijfers van indexzwaargewicht Unilever.

De AEX won een half procent op 436,98 punten, terwijl de Midkap eveneens een half procent hoger noteerde. Maandag sloot de hoofdgraadmeter van het Damrak nog op de hoogste stand sinds 2008.

Marktanalisten van Rabobank stelden dat "deze week eigenlijk alles in het
teken van de persconferentie van de ECB op donderdag staat", doelend op de verwachting in de markt dat Mario Draghi op zijn minst een vooraankondiging voor kwantitatieve verruiming zal afgeven.

Het zal de Europese Centrale Bank niet ontgaan zijn dat vanochtend bekend werd dat de Duitse producentenprijzen in december met 1,7 procent daalden, na een min van 0,9 procent in november. De krimp was grotendeels toe te schrijven aan de daling van de energieprijzen met 4,9 procent. Over heel 2014 daalde de producentenprijzen met 1,0 procent, tegen een daling van 0,1 procent over 2013.

Het aanjagen van de inflatie is een belangrijke doel voor de centrale bank om over te gaan tot het opkopen van obligaties.

Stijgers en dalers

Onder de overwegend groengekleurde hoofdfondsen behoorde Unilever tot de grootste dalers met krap twee procent na rapportering van kwartaalcijfers. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers stelde tegen ABM Financial News dat de volumeontwikkeling licht tegen viel, terwijl de marges dankzij kostenbesparingen aantrokken. Wolters Kluwer was evenwel de grootste daler met drie procent na een adviesverlaging door Barclays. De Britten verwachten geen positieve veranderingen van de operationele trends en bestempelden Wolters Kluwer als een van de fondsen in de Europese mediasector met het grootste neerwaartse risico.

Het in Amsterdam genoteerde Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI ging dinsdag aan kop met een winst van 4,5 procent. Philips steeg daarnaast krap vier procent na berichtgeving in Het Financieele Dagblad over belangstelling van twee van ’s werelds grootste private-equity huizen in de lichtdivisie van het Eindhovense bedrijf.

De financiële waarden ING Groep en Aegon vervolgden hun opmars van de afgelopen handelsdagen en wonnen respectievelijk 1,4 en 0,8 procent.

In de Midkap gingen uitzender USG People en bouwer BAM Groep aan kop met winsten van krap twee procent. USG People profiteerde daarmee van sterke uitzendcijfers van brancheorganisatie ABU. Het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector nam in periode 13, die liep van week 49 tot en met 52, met 11 procent op jaarbasis toe. De omzet steeg in deze periode eveneens met 11 procent. In periode 12 stegen zowel de omzet als de uren nog met 9 procent. Ook andere uitzenders op het Damrak presteerden sterk, met een plus van 2,2 procent voor het aan de AEX genoteerde Randstad en 1,0 procent voor Brunel International.

Grootste daler was Corbion, dat zonder directe aanleiding 1,2 procent verloor.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.