Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent korte handelsweek in het groen

Wall Street opent korte handelsweek in het groen
20 jan 2015 om 14:55

De Amerikaanse beurzen maken zich na een lang weekend op voor een hogere start van de beursweek. Maandag bleven de markten gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Jr. Day. Dinsdag moeten beleggers het stellen zonder macro-economische cijfers, maar dit wordt meer dan goed gemaakt door een brij aan bedrijfscijfers.

 

Morgan Stanley zag de winst in de laatste maanden van 2014 op jaarbasis duidelijk stijgen, maar op kwartaalbasis liepen de resultaten stevig terug. Het aandeel opent naar verwachting meer dan 2 procent lager.

 

Afgelopen week reageerden beleggers op vrijdag negatief op de kwartaalresultaten van Goldman Sachs, nadat Citigroup en Bank of America donderdag al teleurstelden en flink aan beurswaarde inleverden.

 

Ook de cijfers van Johnson & Johnson wisten niet te bekoren en het fonds opent vermoedelijk 1,1 procent lager. De winst van de farmaceut werd het afgelopen kwartaal gedrukt door eenmalige posten te ter waarde van 1,1 miljard dollar. Wel voorziet Johnson & Johnson een winstgroei voor 2015.

 

Ondanks een lagere olieprijs sloot Halliburton 2014 goed af. Zowel de omzet als de winst steeg, maar wel waarschuwde de oliedienstverlener voor een uitdagend jaar. Beleggers waren te spreken over de cijfers en het fonds werd 2,5 procent hoger verhandeld.

 

De lagere olieprijs zal Delta Airlines komend jaar flink in de kaart spelen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de brandstofrekening dit jaar meer dan 2 miljard dollar lager uitvalt. Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 6 procent, maar door allerlei eenmalige posten schoot Delta Airlines van een miljardenwinst in het rood. De markt reageerde desalniettemin goed en het fonds zal naar verwachting 2,6 procent hoger openen.

 

Nabeurs volgen IBM, AMD en Netflix met de resultaten over het afgelopen kwartaal.

 

De prijs voor een vat Brent maakte dinsdag een pas op de plaats, terwijl een vat Crude bijna 3 procent goedkoper werd. De euro/dollar werd 0,4 procent hoger verhandeld op 1,1604.

 

Slotstanden

De Dow Jones index koerste vrijdag nog 1,1 procent hoger op 17.511,57 punten. De breder samengestelde S&P 500 sloot 1,3 procent hoger op 2.019,42 punten, terwijl de Nasdaq 1,4 procent won op 4.634,38 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.