Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit licht hoger

Wall Street sluit licht hoger
20 jan 2015 om 22:07

Wall Street is na een lang weekend hoger gesloten nadat de beurs vrijwel de gehele handelssessie in het rood noteerde.

 

Na de viering van Martin Luther King Day op maandag sloot de Dow Jones vandaag vrijwel onveranderd op 17.515,23 punten. De breder samengestelde S&P500 index won 0,2 procent op 2.022,55 punten en techbeurs Nasdaq koerste onder aanvoering van indexzwaargewicht Apple (+2,6%) 0,4 procent in het groen op 4.654,85 punten.

 

Daarmee leek Wall Street de Europese beurzen te volgen, die in afwachting van de mogelijke aankondiging van een omvangrijk steunprogramma door de Europese Centrale Bank op donderdag eveneens in het groen sloten.

 

De euro/dollar werd fractioneel lager verhandeld op 1,1552, terwijl de olieprijzen opnieuw stevig onder druk stonden.

 

Daarnaast daalde het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers in januari iets ten opzichte van december, maar daarbij moest opgetekend worden dat de raming voor de laatste maand van 2014 opwaarts werd herzien.

 

Bedrijfscijfers

Morgan Stanley zag de winst in de laatste maanden van 2014 op jaarbasis duidelijk stijgen, maar op kwartaalbasis liepen de resultaten stevig terug. Het aandeel wist het verlies te beperken tot slechts 0,4 procent na een flink openingsverlies.

 

Ook de cijfers van Johnson & Johnson wisten niet te bekoren en het fonds werd 2,6 procent lager verhandeld. De winst van de farmaceut werd het afgelopen kwartaal gedrukt door eenmalige posten te ter waarde van 1,1 miljard dollar. Wel voorziet Johnson & Johnson een winstgroei voor 2015.

 

Ondanks een lagere olieprijs sloot Halliburton 2014 goed af. Zowel de omzet als de winst steeg, maar wel waarschuwde de oliedienstverlener voor een uitdagend 2015. Beleggers waren te spreken over de cijfers en het fonds werd 1,8 procent hoger verhandeld.

 

De lagere olieprijs zal Delta Airlines komend jaar flink in de kaart spelen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de brandstofrekening dit jaar meer dan 2 miljard dollar lager uitvalt. Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 6 procent, maar door allerlei eenmalige posten schoot Delta Airlines van een miljardenwinst in het rood. De markt reageerde goed op de vooruitzichten voor 2015 en het fonds won maar liefst 7,3 procent.

 

Meevallers

Een meevaller kwam vandaag uit Duitsland, waar het vertrouwen in de eigen economie was gestegen naar het hoogste punt in bijna een jaar tijd.

 

Verder kwamen er voorbeurs overwegend positieve cijfers uit China. Zowel de detailhandelsverkopen als de industriële productie steeg in een hoger tempo en de economie groeide in het vierde kwartaal met 7,3 procent, waardoor de groei voor heel 2014 op 7,4 procent uitkwam. "Dit stelde de markten gerust", aldus analist Peter Wuyts van KBC.

 

Nabeurs volgen IBM, AMD en Netflix nog met de resultaten over het afgelopen kwartaal.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.