Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meer winst voor Sligro

Beursblik: meer winst voor Sligro
21 jan 2015 om 14:31

Sligro Food Group heeft op een iets hogere omzet ook licht meer winst weten te boeken. Dit is de verwachting van analisten in aanloop naar de definitieve cijfers van de groothandel en supermarktketen.

 

Bij de voorlopige cijfers begin januari liet Sligro weten dat de omzet in 2014 met 3,0 procent was gestegen naar 2.572 miljoen euro, voor het eerste dat de 2,5 miljard euro werd overschreden.

 

Het grootste deel van de omzet kwam voor rekening van de divisie Foodservice, waar de omzet met 5,5 procent steeg tot 1.749 miljoen euro. Theodoor Gilissen Bankiers merkte op dat dit onderdeel "goed" presteerde.

 

Het supermarktsegment, dat wil zeggen de divisie Food Retail, zag de omzet daarentegen met 2 procent dalen. Volgens analist Joost van Beek betekent dit dat Sligro "licht marktaandeel heeft verloren omdat de Nederlandse supermarktomzet per saldo onveranderd is gebleven".

 

De netttowinst van Sligro zal volgens de analisten, die hun taxaties aanleverden voor de bedrijfsconsensus, uitkomen op 70 miljoen euro, terwijl dit in 2013 nog 68 miljoen euro was.

 

Theodoor Gilissen is wel optimistischer over de vooruitzichten voor de Nederlandse supermarktomzet. Daarvoor wees Van Beek op een lichte verbetering van de koopkracht onder consumenten. Gemiddeld mikken analisten voor 2015 op een winst van 82 miljoen euro.

 

Op een groen Damrak noteert Sligro licht hoger op 32,08 euro. Donderdag voorbeurs opent de groothandel en supermarktketen de boeken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.