Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Adempauze Europese beurzen richting rentebesluit ECB

Adempauze Europese beurzen richting rentebesluit ECB
22 jan 2015 om 11:47

De Amsterdamse beurs noteerde donderdag richting het middaguur onveranderd op 441,01 punten in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank vanmiddag.

"Er zijn berichten in de markt die wijzen op een opkoopprogramma van 50 miljard euro", aldus marktanalist Emile Cardon van Rabobank, die echter ook benadrukte dat de hoge optiepremies op zowel puts als calls een indicatie geven dat "het nog alle kanten op kan".

Ook bij een opkoopprogramma van 50 miljard euro bestaan er volgens Cardon nog genoeg onzekerheden. Wie gaat opkopen, welke obligaties, krijgt de ECB voorrang en wordt er maandelijks voor een vaststaand bedrag opgekocht, zijn volgens de marktanalist van Rabobank de belangrijkste vragen.

Larry Summers, een van ’s werelds invloedrijkste economen en onder meer voormalig minister van Financiën in Amerika, gaf maandag tegen onder meer Het Financiele Dagblad aan de ECB het advies om een krachtig signaal af te geven om het economische tij te keren. "In Europa tekent zich een nieuwe recessie af, met beginnende deflatie. Dat is onder meer te zien aan de dalende rentes in Europa en het lage consumentenvertrouwen", aldus Summers.`

Naast het rentebesluit kijken Amerikaanse beleggers vanmiddag nog uit naar onder meer cijfers over de huizenprijzen en de wekelijkse olievoorraden.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen gingen ondanks een vlakke olieprijs de oliedienstverleners Fugro en SBM Offshore fier aan kop met winsten van drie procent, gevolg door Philips met anderhalf procent. Gemalto was daarentegen de grooste daler met drie procent, ondanks de aankondiging van een contract met een leidende Franse aanbieder van digitale magazines. Wel ontving het fonds een negatief rapport van Goldman Sachs. Heineken werd daarnaast met een verlies van 1,2 procent getroffen door winstnemingen nadat het aandeel eerder deze week nog de hoogste stand ooit aanscherpte.

In de Midkap (+0,3%) ging Imtech fier aan kop met een winst van ruim negen procent. De technische dienstverlener meldde een omvangrijke opdracht te hebben binnengehaald voor een nieuwe fabriek van Volkswagen in Polen. Financiële details gaf Imtech niet vrij, maar ING sprak van een positief signaal en een mooi uithangbord. Sligro won daarnaast ruim twee procent na rapportering van jaarcijfers. Bouwer BAM Groep klom twee procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.