Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst fors hoger

Wall Street koerst fors hoger
22 jan 2015 om 21:40

Wall Street stevent donderdag af op een scherp hoger slot na de aankondiging van kwantitatieve verruiming door de Europese Centrale Bank en ondanks een forse waardestijging van de Amerikaanse dollar.

De Dow Jones index steeg kort voor de sluitingsbel anderhalf procent , net als de S&P 500. De Nasdaq  won zelfs 1,7 procent.

De Europese Centrale Bank besloot maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties, waaronder ook staatsobligaties, op te gaan kopen. Het opkoopprogramma, dat ook de lopende programma’s omvat, zal duren tot tenminste eind september 2016. De Amerikaanse beurzen reageerden positief ondanks een scherpe stijging van de dollar ten opzichte van de euro, hetgeen direct de winstgevendheid van Amerikaanse multinationals raakt. De dollar steeg ruim twee procent naar 1,1363.

Amerikaanse macrocijfers positief

Vanmiddag bleek dat het aantal eerste steunaanvragen afgelopen week met 10.000 waren gedaald tot 307.000. Hierbij werd het cijfer van vorige week met 1.000 opwaarts bijgesteld tot 317.000.

 

De Amerikaanse FHFA huizenprijsindex bleek daarnaast in november op maandbasis te zijn gestegen met 0,8 procent, nadat een maand eerder nog een neerwaarts bijgestelde groei van 0,4 procent werd gemeten. Op jaarbasis namen de huizenprijzen in november met 5,3 procent toe.

Gemengd ontvangen bedrijfscijfers

Woensdagavond nabeurs kondigde online marktplaats Ebay al aan 2.400 banen te gaan schrappen, gelijk aan 7 procent van het personeelsbestand. Ebay behaalde een totale omzet van 4,9 miljard over het vierde kwartaal, een toename van 9 procent op jaarbasis. Beleggers waren enthousiast over de maatregelen en het aandeel koerste bijna zeven procent hoger.

Ook American Express kondigde aan het mes in het personeelsbestand te zetten. Ondanks een winststijging van 11 procent verdwijnen bij de creditcardmaatschappij 4.000 banen. Het aandeel verloor 2,6 procent.

Voorbeurs bleek daarnaast uit bedrijfsnieuws dat Telecomreus Verizon een kwartaalverlies van 2,2 miljard dollar rapporteerde. Het resultaat werd gedrukt door een herberekening van de pensioenlasten. Op aangepaste basis werd er wel winstgroei geboekt. Het aandeel koerste niettemin ruim een procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.