Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hogere opening Wall Street voorzien

Licht hogere opening Wall Street voorzien
23 jan 2015 om 13:05

Wall Street zal net als de Europese aandelenmarkten een vervolg geven aan de koerswinsten van donderdag nadat de Europese Centrale Bank een grootschalig opkoopprogramma aankondigde.

 

Rond de klok van één uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq tot 0,2 procent hoger. Als gevolg van de plannen van de ECB daalde de euro flink in waarde. Vandaag werd de euro/dollar ruim een procent lager verhandeld op 1,1218.

 

Voor vanmiddag staan de nodige bedrijfscijfers op de agenda. Hamburgerketen McDonalds, systeemfabrikant Honeywell, verzorgingsproductenfabrikant Kimberly-Clark en conglomeraat General Electric openen de boeken over het vierde kwartaal.

 

Starbucks maakte donderdag nabeurs een recordomzet over het afgelopen kwartaal bekend, vooral te danken aan de overname van Starbucks Japan. Voor het lopende boekjaar mikt de koffieketen op een omzetgroei van 16 tot 18 procent en een stijging van de identieke omzet met circa 5 procent. Het fonds opent mogelijk tot 5 procent hoger.

 

Verder zal de Chicago Fed index, die de groei in de regio Chicago meet, gepubliceerd worden. Ook volgen nog de de bestaande huizenverkopen en de ontwikkelingen van de inkoopmanagersindex in de industrie.

 

De economie in de eurozone lijkt het nieuwe jaar goed begonnen. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en de dienstensector in de eurozone steeg van 51,4 in december naar 52,2 in januari, het hoogste niveau in in vijf maanden tijd. De index wordt alom beschouwd als een goede graadmeter voor de toekomstige economische ontwikkeling. De Duitse samengestelde PMI noteerde de hoogste stand in drie maanden tijd op 52,6, terwijl de index voor Frankrijk op een iets sterkere krimp wees op 49,5.

 

In China bleek de industrie in januari nog minimaal gekrompen, terwijl de Japanse industrie in een iets hoger tempo groeide. "Meer monetaire en fiscale stimulerende maatregelen zullen nodig zijn om de groei in de komende maanden [in China] te ondersteunen", aldus HSBC in een reactie op de inkoopmanagersindex van China.

 

Goud leverde vandaag een half procent aan waarde in, terwijl de olieprijzen een herstel optekende. Analisten van KBC schreven dit laatste toe aan de dood van de koning van Saoedi-Arabië. "Beleggers hopen dat dit zal leiden tot een verandering van het beleid [van Saoedi-Arabië] en de weg vrij is voor het verlagen van de olieproductie."

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.