Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Syriza aan kop in Griekse verkiezingen`

`Syriza aan kop in Griekse verkiezingen`
23 jan 2015 om 09:21

Het sterk links georiënteerde Syriza gaat in peilingen voor de Griekse verkiezingen van zondag aan kop. Dit schreef de Griekse krant Kathimerini.

Volgens de peilingen is 31 procent van de stemgerechtigde Grieken van plan te kiezen voor Syriza. De partij wil heronderhandelen over de bezuinigingsmaatregelen die zijn opgelegd door de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. Bij de Griekse parlementsverkiezingen van juni 2012 behaalde de partij nog bijna 27 procent van de stemmen. Syriza werd hiermee de tweede partij na Nea Dimokratia, dat volgens de Griekse krant momenteel juist tweede in de peilingen staat.

Bij een overwinning zondag van Syriza zal de partij moeten samenwerken en compromissen sluiten om een parlementaire meerderheid te bewerkstelligen.

Het gematigd conservatieve Nea Dimokratia was decennialang een constante machtsfactor in de Griekse politiek maar is volgens de peilingen teruggevallen naar 27,0 procent van de stemmen.

Het nationalistische Gouden Dageraad kan volgens de peilingen rekenen op 5,5 procent van de stemmen, waarmee de partij een half procentpunt achter staat bij de vorig jaar opgerichte pro-Europese partij Potami.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.