Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Syriza lijkt winnaar Griekse verkiezingen`

`Syriza lijkt winnaar Griekse verkiezingen`
25 jan 2015 om 20:20

Het linkse Syriza lijkt de winnaar te worden van de Griekse verkiezingen. Dit schrijven Griekse media zondag.

 

Volgens de Griekse krant Kathimerini haalt Syriza iets meer dan 35 procent van de stemmen binnen, gevolgd door regeringspartij Nea Dimokratia met een ruime 29 procent.

 

Gouden Dagenraad en To Potami zullen op respectievelijk een dikke 6 en een krappe 6 procent uitkomen volgens de laatste cijfers, aldus Kathimerini.

 

De verkiezingsuitslag komt niet als een verrassing en ondanks zorgen dat door de overwinning van Syriza de Grieken de eurozone zullen verlaten, zal het volgens KBC niet zo’n vaart lopen.

 

"Wij geloven niet in een Grexit", aldus econoom Piet Lammens van de Belgische bank in aanloop naar de Griekse verkiezingen.

 

Syriza wil volgens KBC, net als de meerderheid van de Grieken, in de eurozone blijven. Ook wil het overheidstekorten vermijden. Daar moet echter wel kwijtschelding van 320 miljard euro aan schulden tegenover staan.

 

"Dat is onaanvaardbaar voor de andere schuldeisers en meteen het grote discussiepunt", aldus Lammens, waardoor er tussen de Grieken en schuldeisers op dit moment een waar pokerspel wordt gespeeld waarbij beide partijen geen belang hebben bij een faillissement van Griekenland en een Grexit.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.