Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Microsoft ziet winst dalen

Microsoft ziet winst dalen
26 jan 2015 om 22:50

Microsoft heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere omzet niet kunnen vertalen in een stijging van de winst. Dit meldde de softwaregigant maandag nabeurs.

 

"Microsoft blijft zich transformeren, met een uitvoering naar onze strategische prioriteiten en een uitbreiding van ons leiderschap in de cloud", aldus CEO Satya Nadella.

 

Over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar rapporteerde Microsoft een 8 procent hogere omzet van 26.470 miljoen dollar, waarbij met name de verkopen voor de cloud-activiteiten met een groei van 114 procent in het oog sprongen. Dit resulteerde evenwel niet in een groei van de winst, de nettowinst daalde op jaarbasis met bijna 11 procent van 6.558 miljoen tot 5.863 miljoen dollar.

 

Onder meer herstructureringskosten en de integratiekosten van de activiteiten van Nokia drukten op het winstniveau van de softwaregigant.

 

Microsoft sloot in de reguliere handel 0,4 procent lager. In de elektronische handel nabeurs verloor het fonds 3,2 procent op 45,47 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.