Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Prijsrange beursgang GrandVision bekend

Prijsrange beursgang GrandVision bekend
26 jan 2015 om 08:21

GrandVision heeft de prijsrange voor de beursgang aan Euronext Amsterdam vastgesteld en de handel in het fonds zal begin februari van start gaan. Dit meldde de optiekketen maandag voorbeurs.

 

De indicatieve bandbreedte ligt op 17,50 tot 21,50 euro per aandeel, waarmee de totale waarde van de optiekketen maximaal 5,4 miljard euro bedraagt.

 

Grootaandeelhouder HAL zal in de beursgang tot 51,0 miljoen aandelen op de markt brengen, gelijk aan een belang van 20 procent, met een optie om nog eens 15 procent van de aandelen uit te geven. Eind 2014 bedroeg de boekwaarde van het belang van HAL in GrandVision ongeveer 800 miljoen euro.

 

De handel in GrandVision aan het Damrak zal op 6 februari van start gaan en het fonds zal gaan handelen onder het symbool ‘GVNV’.

 

Eerder deze maand bleek al dat de beursgang via een zogenoemde ‘secondary offering’ zal plaatsvinden. Daarbij gaf HAL aan voor langere tijd een belangrijke aandeelhouder van GrandVision te willen blijven. Momenteel houdt het investeringsvehikel een belang van 98,57 procent in de optiekketen.

 

GrandVision is in 43 landen actief met 5.600 winkels en was in 2013 goed voor een jaaromzet van 2,6 miljard euro met een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 400 miljoen euro.

 

HAL liet weten te rekenen op een aanhoudende groei van de optiekmarkt, onder meer vanwege de vergrijzing en een toenemende middenklasse. Daarbij is de optiekmarkt nog altijd "erg gefragmenteerd" en dit biedt volgens het investeringsvehikel kansen voor een verdere consolidatie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.