Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street blijft dicht bij huis

Wall Street blijft dicht bij huis
26 jan 2015 om 22:04

De Amerikaanse beurzen zijn maandag na een onverwacht impulsloze handelsdag vrijwel vlak gesloten.

 

De Dow Jones index noteerde onveranderd op 17.678,48 punten en de breder samengestelde S&P 500 index schreef 0,3 procent bij op 2.056,97 punten. De technologiebeurs Nasdaq bewoog eveneens 0,3 procent hoger op 4.771,76 punten.

 

De uitslagen op de Amerikaanse beurzen bleven beperkt, ondanks een verkiezingsoverwinning voor de links-radicale partij Syriza in Griekenland. Syriza zal volgens persbureau Bloomberg een regering vormen met de kleine rechtse fractie Onafhankelijke Grieken, waarbij beide partijen zich gekeerd hebben tegen de bezuinigingen die de Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds aan Griekenland oplegden.

 

Volgens analist Christopher Ho van AFS was een overwinning door het linkse Syriza geen verrassing en al door de markt ingeprijsd. Analisten van Rabobank noemden de angst voor een mogelijk uittreden van de Grieken uit de eurozone overdreven.

 

De valutamarkten reageerden net als de aandelenmarkten gematigd op de verkiezingsuitslag. De euro steeg maandag 1,0 procent ten opzichte van de dollar naar 1,1258. De Europese beurzen werkten verliezen bij aanvang van de handelsdag weg en sloten eensgezind in het groen.

 

Beleggers moesten het maandag verder stellen met een lege beursagenda. De macro-economische agenda bevat op dinsdag onder meer cijfers over de inkoopmanagersindex voor de industrie en het Amerikaanse consumentenvertrouwen, terwijl op vrijdag de nieuwste ramingen voor de economische groei in het vierde kwartaal naar buiten komen.

 

Nabeurs openen Microsoft Corporation en Texas Instruments nog de boeken over het afgelopen kwartaal. Dinsdag publiceren onder meer Procter & Gamble, AT&T en Apple de kwartaalresultaten en later in de week volgen onder meer Facebook, Google, Chevron en Manpower.

 

D.R. Horton boekte in de eerste maanden van het nieuwe fiscale boekjaar flinke vooruitgang, met een omzet van 2,2 miljard dollar vergeleken met 1,6 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De huizenbouwer realiseerde daarmee een nettowinst van bijna 143 miljoen dollar, tegenover 123 miljoen dollar vorig jaar. Horton zei dat de bouwer zich blijft richten op een omzet- en winstgroei met dubbele cijfers. Het fonds schreef maandag 5,5 procent bij.

 

International Business Machines (+0,3%) lag maandag ondanks de lege agenda onder een vergrootglas van beleggers, nadat Sky News op basis van een rapport van een journalist van Forbes meldde dat Big Blue onder de naam Project Chrome bijna 112.000 banen wil schrappen vanwege de nieuwe focus van het concern op de cloud in plaats van op de traditionele hardware activiteiten. In een reactie liet een woordvoerder van IBM per email weten dat de ontslagronde veel kleiner uitvalt dan het aantal dat wordt genoemd in het rapport. De woordvoerder sprak van het vertrek van duizenden werknemers, waarvoor al een bedrag van 600 miljoen euro is gereserveerd, aldus onder meer de Amerikaanse website MarketWatch.

 

AT&T kocht Nextel Mexico van NII Holdings voor bijna 1,9 miljard dollar. De Amerikaanse telecomreus combineert de activiteiten met de Mexicaanse activiteiten die opereren onder Iusacell. AT&T sloot 0,6 procent in het rood.

 

De Amerikaanse verpakkingsreuzen RockTenn en het beursgenoteerde MeadWestvaco sloten een akkoord om te fuseren tot een onderneming met een jaaromzet van circa 15,7 miljard dollar. RockTenn en MWV verwachten jaarlijks 300 miljoen dollar aan synergievoordelen te behalen door de fusie. MWV won liefst 14,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.