Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt advies Philips

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt advies Philips
27 jan 2015 om 08:45

Theodoor Gilissen Bankiers heeft anticiperend op een neerwaartse bijstelling van de doelstellingen voor 2016 het advies voor Philips verlaagd van Aanbevolen naar Niet Aanbevolen. Daarbij merkte analist Jos Versteeg tegenover ABM Financial News op dat het koersdoel van 28,00 euro "waarschijnlijk neerwaarts aangepast" wordt.

 

Philips liet, tegelijk met iets beter dan voorziene cijfers over het vierde kwartaal, weten dat het momenteel één procentpunt achterloopt bij het halen van de doelstelling voor 2016.

 

"Philips loopt achter en voorziet voor 2015 geen verbetering", reden dat Versteeg zich afvroeg hoe de onderneming deze achterstand dan wil inhalen.

 

Later dit jaar, als Philips vooruitgang heeft geboekt met de opsplitsing van de onderneming, geven de Eindhovenaren een update voor beide aparte ondernemingen.

 

De huidige verwachting voor de marge in 2016 van HealthTech is 14 tot 15,5 procent en van Lighting Solutions 9 tot 11 procent. Versteeg voorziet dat deze doelstellingen naar beneden worden aangepast.

 

Verder wees de analist op de sterke koersprestaties van Philips sinds de winstwaarschuwing een week of twee geleden, waarin het fonds het nadrukkelijk beter presteerde dan de AEX. Reden dat de analist voor vanochtend rekent op een negatieve koersreactie die fors kan uitpakken.

 

Philips sloot maandag 0,2 procent hoger op 26,80 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.