Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Caterpillar mist eigen winstdoelstelling

Caterpillar mist eigen winstdoelstelling
27 jan 2015 om 14:19

Caterpillar heeft de resultaten in het vierde kwartaal van 2014 licht onder druk zien staan en maakte minder winst dan het had voorzien. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van zwaar materieel.

 

"We zijn teleurgesteld dat we de winstverwachting voor het vierde kwartaal misten", aldus CEO Doug Oberhelman, die over heel 2014 evenwel goed te spreken was. Voor 2015 is de onderneming flink voorzichtiger.

 

De omzet van Caterpillar zal dit jaar onder druk staan door een relatief trage groei van de wereldeconomie en aanhoudende lage prijzen voor grondstoffen, met name de "dramatische val" van de olieprijs.

 

De producent verwacht dit jaar een omzet te genereren van circa 50 miljard dollar en een winst per aandeel van 4,60 dollar per aandeel. Reorganisatiekosten zullen circa 0,15 dollar per aandeel bedragen.

 

Resultaten

In het vierde kwartaal boekte Caterpillar een omzet van 14,2 miljard dollar, nipt minder dan de 14,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dit leverde een nettowinst op van 757 miljoen dollar, tegenover een miljard dollar vorig jaar. Caterpillar wist daarmee niet te voldoen aan de eigen winstverwachtingen.

 

Over heel 2014 daalde de omzet met 1 procent naar 55,2 miljard dollar. De winst nam met 2 procent af tot 3,7 miljard dollar. Per aandeel leverde dit een winst op van 5,88 dollar. Daarmee lag de omzet iets lager dan de 56 miljard dollar waarop de producent rekende, maar de winst per aandeel was flink hoger dan de 5,30 dollar waarop was gerekend.

 

Beleggers reageerden teleurgesteld op de cijfers en outlook van Caterpillar en het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 8 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.