Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onregelmatigheden ontdekt door Ordina

Onregelmatigheden ontdekt door Ordina
27 jan 2015 om 08:01

Ordina heeft enige onregelmatigheden ontdekt bij het onderzoek naar misstanden, maar meende dat er geen sprake was van structurele onregelmatigheden. Dit maakte de ICT dienstverlener dinsdag voorbeurs bekend.

 

Het onderzoek door het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek naar mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid leverde in één van de acht kwesties "een duidelijke aanwijzing van een mogelijke onregelmatigheid" op. Deze kwestie betreft een raamovereenkomst met het Openbaar Ministerie in 2009.

 

Het onderzoek liet zien dat na de voorlopige gunning van de aanbesteding aan Ordina, een medewerker van de klant aan Ordina lijkt te hebben verzocht om de prijsstelling van de offerte aan te passen. Vervolgens lijkt die prijsstelling bij de offerte inderdaad te zijn gewijzigd, zo wees het onderzoek uit. Over deze kwestie is inmiddels contact opgenomen met de opdrachtgever.

 

Verder is het bestuur van Ordina van mening dat in een aantal gevallen sprake is geweest van "ongepast gedrag" bij een beperkt aantal personen, dat wil zeggen gedrag dat Ordina niet vindt passen bij de normen en waarden van het bedrijf.

 

Deze gevallen hebben betrekking op de periode van 2005 tot en met 2010. De meeste betrokkenen werken inmiddels niet meer bij Ordina. Van een werknemer is inmiddels afscheid genomen.

 

Op basis van de recente onderzoeksresultaten beraadt Ordina zich op disciplinaire maatregelen tegen een beperkt aantal individuen.

 

Van structurele onregelmatigheden was volgens Ordina evenwel geen sprake.

 

Het onderzoek werd door Ordina ingesteld naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waarin de eventuele fraude aan de kaak werd gesteld.

 

Ordina sloot maandag onveranderd op 1,25 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.