Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street start lager op drukke dag

Wall Street start lager op drukke dag
27 jan 2015 om 12:48

De Amerikaanse beurzen maken zich op voor een lagere start van een drukke handelsdag. Futures op de Dow Jones index, S&P 500 index en technologiebeurs Nasdaq noteren richting de klok van één uur tot 0,6 procent in het rood.

 

Beleggers krijgen dinsdag een stortvloed aan kwartaalresultaten te verwerken, met voorbeurs de resultaten van onder meer 3M, Caterpillar, Nucor, Pfizer en Procter & Gamble. Nabeurs staan Apple, AT&T en Yahoo! nog op de rol.

 

DuPont rapporteerde voorbeurs een lagere omzet als gevolg van wijzigingen in de portefeuille en negatieve wisselkoerseffecten, maar realiseerde wel een hogere winst. In het vierde kwartaal boekte DuPont een 5 procent lagere omzet van 7.378 miljoen dollar, maar kostenbesparingen zorgden ondanks de lagere omzet voor een fors hogere winst van 683 miljoen dollar vergeleken met de nettowinst van 185 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Voorbeurs noteerde DuPont evenwel 1,5 procent in het rood.

 

Naast de bedrijfscijfers staan verder nog cijfers over de huizenmarkt, het consumentenvertrouwen, de duurzame goederen en de voorlopige inkoopmanagersindex voor de dienstensector geagendeerd.

 

De euro/dollar werd dinsdag 0,3 procent hoger verhandeld op 1,1264. Goud maakt en pas op de plaats en olie lijkt iets te winnen.

 

Winstval Microsoft

Maandag nabeurs rapporteerde Microsoft Corporation over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een bijna 11 procent lagere nettowinst van 5.863 miljoen dollar, ondanks een 8 procent hogere omzet. Onder meer herstructureringskosten en de integratiekosten van de activiteiten van Nokia drukten op het winstniveau van de softwaregigant. In de handel voorbeurs keldert Microsoft 7,0 procent.

 

United Technologies boekte in 2014 een forse omzet- en winstgroei, maar zag dit in het vierde kwartaal wel afvlakken en verlaagde de winstramingen voor 2015 als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. In de handel voorbeurs daalde United Technologies 2,7 procent.

 

Texas Instruments noteert nabeurs 0,2 procent hoger, nadat de chipfabrikant als gevolg van eenmalige posten een hoger dan verwachte winst boekte in het vierde kwartaal van 2014. Bij een 8 procent hogere omzet viel de nettowinst maar liefst 61 procent hoger uit op 825 miljoen dollar.

 

Slotstanden

De Dow Jones index sloot maandag onveranderd op 17.678,48 punten en de breder samengestelde S&P 500 index schreef 0,3 procent bij op 2.056,97 punten. Technologiebeurs Nasdaq bewoog eveneens 0,3 procent hoger op 4.771,76 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.