Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple en Yahoo aan kop op Wall Street

Apple en Yahoo aan kop op Wall Street
28 jan 2015 om 12:55

Wall Street gaat naar verwachting gemengd van start in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De futures op de Dow Jones en de S&P500 wezen tegen de klok van één uur op een grofweg vlakke opening, terwijl de Nasdaq flink hoger opent onder aanvoering van indexzwaargewicht Apple.

 

Apple maakte dinsdag nabeurs bekend een recordresultaat te hebben geboekt door de verkoop van maar liefst 74,5 miljoen iPhones, veel meer dan voorzien. De winst steeg het afgelopen kwartaal naar 18,0 miljard dollar, op een omzet van 74,6 miljard dollar. Daarnaast maakte Yahoo bekend het belang in de Chinese internetgigant Alibaba af te zullen splitsen in een aparte beursgenoteerde entiteit. Apple opent vermoedelijk ruim 7 procent hoger en Yahoo bijna 8 procent.

 

Hoewel de verwachting niet is dat de Fed vanavond een belangrijke aankondiging doet, meent marktanalist Philip Marey van Rabobank dat de loon- en prijsontwikkelingen de plannen van de centrale bank om medio 2015 de rente te verhogen onder druk zetten.

 

"De disinflatie gaat sneller dan de Fed had verwacht en ook de afname van de nominale loongroei zal ze [Fed] aan het denken zetten", aldus Marey.

 

Voor vandaag staan ook nog de cijfers van onder meer Boeing, Qualcomm en Facebook op de rol. Verder kijkt de markt uit naar de hypotheekaanvragen en de olievoorraden.

 

Slotstanden

De Dow Jones index verloor dinsdag 1,7 procent op 17.387,21 punten. De breder samengestelde S&P500 index wist het verlies te beperken tot 1,3 procent op 2.029,56 punten, terwijl de Nasdaq index 1,9 procent prijsgaf op 4.681,50 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.