Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Fugro uitblinker op rood Damrak

Beursupdate: Fugro uitblinker op rood Damrak
28 jan 2015 om 11:06

Het Damrak heeft woensdag heeft de openingswinst zien verdampen. De AEX verloor tegen het einde van de ochtendhandel 0,3 procent op 453,13 punten. De euro/dollar noteerde 0,9 procent hoger op 1,1344.

 

"Er is sprake van een gezonde correctie", aldus vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management. Het onderliggende sentiment is volgens Van Eerden nog altijd goed.

 

De "forse" stijging van het Duitse consumentenvertrouwen kon volgens de vermogensbeheerder onvoldoende steun bieden om de openingswinst vast te houden. Desalniettemin blijft het volgens Van Eerden een "sterk cijfer".

 

Aangezien de Europese agenda leeg is, wordt er vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat nabeurs volgt. Van Eerden is overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank geen wijzigingen gaat aanbrengen in het rentetarief, maar is gespitst op hints over een toekomstige renteverhoging.

 

Verder is er de nodige aandacht voor de cijfers van Facebook, die vanavond na het slot op Wall Street volgen.

 

Stijgers en dalers

Fugro nam onder de hoofdfondsen de leiding met een koerswinst van maar liefst zes procent na een steeds sterkere geruchtenstroom over een overnamebod van Boskalis op de bodemonderzoeker. Aanleiding voor de overnamefantasie is een artikel in MergerMarket, waarin tevens melding wordt gemaakt van een poging door Fugro om de divisie Subsea te verkopen. "Een verkoop van Subsea maakt dat Fugro in een betere positie komt om zich te wapenen tegen Boskalis", aldus analist Quirijn Mulder van ING.

 

Ook Randstad en SBM Offshore hadden de wind in de rug met plussen van respectievelijk 0,9 en 1,6 procent nadat Morgan Stanley het koersdoel voor de uitzender verhoogde naar 51,00 euro en Rabobank het koersdoel voor de oliedienstverlener naar boven aanpaste naar 12,50 euro.

 

Daarentegen was Philips opnieuw hekkensluiter met een verlies van 1,9 procent nadat het fonds dinsdag al de grootste daler was na een teleurstellende cijferpublicatie. Daarbij verlaagde Barclays het advies voor het Eindhovense bedrijf naar Onderwogen. Andere dalers waren onder meer Boskalis en ING met elk een verlies van anderhalf procent.

 

In de Midkap ging Imtech, dat 2,2 procent steeg, aan kop. De grootste verliezer was Corbion, dat 2,3 procent goedkoper werd op de beurs. Ook Wereldhave en Air France-KLM kleurden rood met verliezen van elk een procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.