Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Delta Lloyd hengelde naar informatie vergadering DNB`

`Delta Lloyd hengelde naar informatie vergadering DNB`
28 jan 2015 om 07:29

Delta Lloyd heeft in 2012 op de markt gehandeld naar aanleiding van een uitnodiging voor een vertrouwelijke vergadering bij De Nederlandsche Bank. Dat meldde Het Financieele Dagblad woensdag op basis van anonieme bronnen.

 

Daarbij zou de verzekeraar volgens DNB actief hebben gepoogd om het gespreksonderwerp van de vergadering te achterhalen.

 

DNB had op 26 juni 2012 het Verbond van Verzekeraars uitgenodigd om op 29 juni 2012 te komen vergaderen. Topmanagers van Delta Lloyd zijn daarna gaan ‘hengelen’ naar wat DNB als geheime informatie beschouwt, schreef Het FD. Delta Lloyd zou vervolgens op 28 juni een dure rentebescherming zijn gaan afbouwen, omdat deze niet langer nodig zou zijn met een gunstigere rekenrente in het verschiet.

 

Op 2 juli 2012 voerde DNB een vaste rekenrente in voor de berekening van verzekerings­verplichtingen met een looptijd langer dan 20 jaar.

 

DNB eist een boete van Delta Lloyd van 22,8 miljoen en het vertrek van CFO Emiel Roozen. Eerder gaf Delta Lloyd te kennen het heenzenden van Roozen "niet gerechtvaardigd en disproportioneel" te vinden. Donderdag vindt de rechtszaak tussen Delta Lloyd en DNB plaats.

 

Het aandeel Delta Lloyd sloot dinsdag in lijn met de AEX 1,1 procent lager op 16,89 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.