Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Herstel op Damrak

Herstel op Damrak
28 jan 2015 om 08:28

De Amsterdamse beurs gaat een flink hogere opening tegemoet na het koersverlies van dinsdag. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor opening 0,7 procent in het groen. Ook de omringende beuren gaan naar verwachting hoger van start.

 

Wall Street sloot lager, maar kreeg nabeurs goede cijfers van onder meer Apple te verwerken, aldus vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers, die verwacht dat de ogen vandaag vooral gericht zijn op de Amerikaanse Federal Reserve.

 

Het sentiment kreeg een ‘boost’ na de sterk meevallende cijfers van Apple. De fabrikant wist een recordaantal iPhones te verkopen en zag de winst in het afgelopen kwartaal uitkomen op maar liefst 18 miljard dollar. Dit leverde het fonds in de elektronische handel een koerswinst van bijna 6 procent op.

 

Beleggers moeten het vandaag stellen met een relatief lege agenda. De meeste reuring is nabeurs met eerst de jaarcijfers van Unibail-Rodamco en vervolgens het rentebesluit van de Fed.

 

Voorbeurs bleek het vertrouwen onder Duitse consumenten voor februari licht verder gestegen.

 

Verder kunnen Randstad en SBM Offshore in beweging komen nadat Morgan Stanley het koersdoel voor de uitzender verhoogde naar 51,00 euro en Rabobank het koersdoel voor de oliedienstverlener naar 12,50 euro.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index verloor dinsdag 1,7 procent op 17.387,21 punten. De breder samengestelde S&P500 index wist het verlies te beperken tot 1,3 procent op 2.029,55 punten, terwijl de Nasdaq index 1,9 procent prijsgaf op 4.681,50 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.