Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Fed blijft geduldig met eerste renteverhoging

Update: Fed blijft geduldig met eerste renteverhoging
28 jan 2015 om 20:22

De Federal Reserve heeft conform verwachting herhaald "geduldig" te zijn met een eerste renteverhoging, wat betekent dat het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent voorlopig gehandhaafd blijft. Dit bleek woensdagavond na afloop van de eerste monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank in 2105.

 

Bij het laatste rentebesluit van 2014 stelde voorzitter Janet Yellen de markt gerust dat er voor de vergadering van eind april geen eerste renteverhoging komt.

 

Het besluit vandaag was unaniem, in tegenstelling tot het vorige besluit toen drie centraal bankiers tegenstemden. Deze drie hebben evenwel dit jaar geen stemrecht meer.

 

De Fed constateerde dat de economie sinds december in een solide tempo groeide en dat de omstandigheden op de arbeidsmarkt verder verbeterden. Daarbij nam de onderbenutting in de arbeidsmarkt ook nog eens af.

 

Daarnaast spendeerden huishoudens meer, mede dankzij de lagere olieprijs. Dit laatste zorgde er evenwel ook voor dat de inflatie verder verwijderd raakte van de doelstelling van de Fed. Een tendens die volgens de centrale bank op korte termijn doorzet, terwijl op de middellange termijn de inflatie weer zal stijgen richting de gewenste 2 procent als de energieprijzen eveneens weer toenemen.

 

De Fed gaf aan de ontwikkeling van de inflatie "nauw" te blijven volgen.

 

Overigens herhaalde de Fed dat een eerste renteverhoging niet in steen is gebeiteld. Macro-economische data bepalen of een verhoging eerder of juist later zal plaatsvinden.

 

Na het rentebesluit gaf Wall Street de opgebouwde koerswinsten grotendeels prijs.

 

Update: om meer informatie toe te voegen en koersreactie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.