Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: fikse Braziliaanse claims dreigen voor SBM Offshore

Beursblik: fikse Braziliaanse claims dreigen voor SBM Offshore
29 jan 2015 om 12:59

SBM Offshore moet mogelijk rekening houden met twee claims uit Brazilië. Dit schreef analist Martijn den Drijver van SNS Securities donderdag in een reactie op de cijfers van de Braziliaanse klant Petrobras over het derde kwartaal.

 

Naast een eventuele boete door de Braziliaanse toezichthouder is er ook kans dat Petrobras een schadevergoeding zal eisen. Den Drijver schat de omvang van de schadevergoeding op 260 miljoen dollar en de boete zal vermoedelijk de schikking van 240 miljoen dollar met de Nederlandse autoriteiten overtreffen.

 

Als SBM Offshore voor meer dan een half miljard dollar wordt aangeslagen, dan zal dit de speculatie over een aandelenemissie voeden, aldus Den Drijver.

 

Daarnaast kan de afronding van de hele kwestie nog lang duren, waardoor SBM Offshore op de zwarte lijst van Petrobras blijft en het niet mag meedingen naar nieuwe opdrachten.

 

SNS Securities heeft een Houden advies op SBM Offshore met een koersdoel van 9,75 euro. Op een vlak Damrak leverde het fonds 0,8 procent in op 9,62 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.