Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht herstel op Wall Street

Licht herstel op Wall Street
29 jan 2015 om 12:45

Wall Street lijkt licht te herstellen van het verlies van woensdag. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden richting de klok van één uur tot 0,4 procent hoger.

 

Het sentiment kwam woensdag onder druk te staan na het rentebesluit van de Federal Reserve. Terwijl de markt voorzichtig rekende op een hint dat de Fed de rente later zal verhogen dan medio dit jaar, liet de centrale bank zich juist positiever uit over de economische groei en de arbeidsmarkt.

 

Daarbij erkende de Fed dat de inflatie onder druk staat, en vermoedelijk ook nog wel even zal blijven staan, maar meende het dat dit een tijdelijk effect is. Op de middellange termijn zal de inflatie weer richting de doelstelling van tegen de twee procent bewegen, aldus de centrale bank.

 

Vooralsnog zal de rente evenwel op het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent blijven en de Fed herhaalde "geduldig" te zijn om het monetaire beleid te normaliseren.

 

Marktanalist Philip Marey van Rabobank verwacht evenwel dat de Fed, als het deze zomer eenmaal zo ver is, er toch voor zal terugschrikken om daadwerkelijk de trekker over te halen en de rente te verhogen.

 

Voor vanmiddag staan een flink aantal bedrijven op de rol om inzicht te geven in de cijfers over het afgelopen kwartaal. Onder meer Dow Chemical, Colgate-Palmolive en ConocoPhilips komen met cijfers. Nabeurs volgen nog Amazon, Google en Visa.

 

Woensdag nabeurs maakte Facebook al bekend in de laatste maanden van 2014 zowel meer omzet als winst te hebben geboekt. Het aandeel zal ruim een half procent hoger openen.

 

McDonald’s zal de komende periode verder gaan onder leiding van een nieuwe topman. Brit Steve Easterbrook volgt CEO Don Thompson op. Beleggers lijken tevreden met de troonswisseling en het fonds koerst af op een bijna 3 procent hogere opening.

 

Op macro-economisch vlak is het relatief rustig met de wekelijkse steunaanvragen en de aanstaande huizenverkopen. Verder staat ook de voorlopige inflatieontwikkeling in Duitsland nog gepland.

 

"De focus lijkt van macroniveau te verschuiven naar kwartaalcijfers", aldus sales trader Gert Berendse van ING.

 

Goud daalt donderdag in waarde en de olieprijzen laten een gemengd beeld zien, met nipte winsten dan wel verliezen ten opzichte van woensdag. De dollar wint vandaag weer aan kracht. De euro/dollar werd een half procent lager verhandeld op 1,1327.

 

Slotstanden

De Dow Jones index leverde woensdag 1,1 procent in op 17.191,37 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 1,3 procent verloor op 2.002,16 punten. De Nasdaq sloot op 4.637,99 punten, een verlies van 0,9 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.