Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zwarte cijfers Deutsche Bank

Zwarte cijfers Deutsche Bank
29 jan 2015 om 07:41

Deutsche Bank heeft 2014 goed afgesloten met een duidelijk hogere omzet in de laatste maanden van het jaar en zwarte cijfers onder de streep. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van de Duitse bank.

 

In het vierde kwartaal boekte Deutsche Bank op een 19 procent hogere omzet van 7,8 miljard euro een nettowinst van 441 miljoen euro. Daarmee was de resultaatontwikkeling flink rooskleuriger dan een jaar geleden, toen de bank nog een verlies leed van 1,4 miljard euro. Met name de zakenbank van Deutsche Bank was verantwoordelijk voor de omzetstijging.

 

Heel 2014 leverde een stabiele omzet op van 32,0 miljard euro en een nettowinst van 1,7 miljard euro. Daarmee lag de winst ruim hoger dan de 681 miljoen euro over 2013. Volgens de bank was dit te danken aan de sterke omzetontwikkeling in combinatie met lagere juridische kosten.

 

De kern Tier 1 ratio bedroeg eind december 11,7 procent.

 

Een concrete outlook gaf Deutsche Bank niet af, dit volgt in het tweede kwartaal.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.