Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: afnemende groei Amerikaanse economie

Beursblik: afnemende groei Amerikaanse economie
30 jan 2015 om 13:19

De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2014 in een minder sterk tempo gegroeid dan een kwartaal eerder. Dit verwachten economen van Rabobank en ING, geraadpleegd door ABM Financial News, in aanloop naar de eerste groeiraming vrijdagmiddag.

 

De consensus ligt op een groei van 3,0 procent. In het derde kwartaal van 2014 kwam de groei van het bruto binnenlands product uit op 5,0 procent.

 

ING gaat uit van een groei van het Amerikaanse bbp van 2,9 procent. Econoom Rob Carnell verwacht dat de bedrijfsinvesteringen, die in het derde kwartaal nog met dubbele groeiden, zullen afzwakken. Ook de voorraden en terughoudendheid onder consumenten op geld uit te te geven, zullen op de groei wegen. Desalniettemin noemde Carnell een groeitempo van 2,9 procent "respectabel". Het cijfer zou suggereren dat "de groeitrend snel stijgt sinds het begin van het jaar".

 

Rabobank verwacht ook dat het cijfer onder de consensus zal uitkomen, namelijk op 2,7 procent. De ontwikkeling van de vraag naar duurzame goederen was slechter dan verwacht. "Dit duidt op lagere bedrijfsinvesteringen", aldus marktanalist Philip Marey. Toch noemde de analist de Amerikaanse cijfers vergeleken met Europa "heel goed", ondanks dat het groeicijfer misschien "lager dan vorige week werd verwacht" zal uitkomen.

 

De Amerikaanse overheid publiceert het groeicijfer vrijdagmiddag om half drie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.