Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak verspeelt ochtendwinst

Beursupdate: Damrak verspeelt ochtendwinst
30 jan 2015 om 11:40

De Amsterdamse beurs heeft de openingswinst in rook zien opgaan. Rond de klok van half twaalf noteerde het Damrak 0,4 procent lager op 450,51 punten.

 

"Er is een afwachtende houding op de opening in de Verenigde Staten. We zijn nu stilgevallen in Europa", zo meende analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. Beleggers kijken volgens de analist naar impulsen van buiten Europa.

 

"Na een sprintje hebben we nu ons kruit even verschoten", aldus Muller, wijzend op de koerssprong die de AEX deze maand al maakte en Griekenland dat inmiddels als een "klein wolkje" boven de markten hangt.

 

De euro/dollar stond vrijdag vrijwel onveranderd op 1,1328.

 

Beleggers krijgen vanmiddag nog het nodige nieuws uit de Verenigde Staten te verwerken. Manpower, Mastercard, Chevron, Eli Lilly en Tyson Foods openen de boeken over het afgelopen jaar. Voorbeurs wordt verder nog de economische groei over het vierde kwartaal bekendgemaakt, terwijl tijdens de handel nog de Chicago inkoopmanagersindex en het consumentenvertrouwen samengesteld door de Universiteit van Michigan volgen.

 

Stijger en dalers

Onder de hoofdfondsen sloot Ahold de rij met een verlies van 1,8 procent. De Zaanse grootgrutter kreeg een adviesverlaging van JPMorgan Cazenove naar Houden. Royal Dutch Shell moet daags na de publicatie van de jaarcijfers 1,5 procent toegeven. Heineken noteerde 1,3 procent lager.

 

Fugro ging in de AEX aan kop met een plus van 2,6 procent, op gepaste afstand gevolgd door Randstad. De uitzender stond 1,4 procent in het groen.

 

Op de Midkap ging Imtecht fier aan de leiding met een koerswinst van 3,5 procent. De technische dienstverlener maakte eerder deze week bekend een opdracht in Zweden te hebben verworven. TomTom en Nieuwe Steen Investments dikten 2,6 procent aan. Nutreco pluste 1,6 procent nadat SHV bekendmaakte het bod op het diervoederbedrijf te verhogen. Aandeelhouders NN en APG stemden in met het verhoogde bod. PostNL droeg de rode lantaarn met een verlies van een half procent.

 

In de AScX lag DPA Group met een plus van 2,5 procent goed in de markt. AMG noteerde 2 procent hoger, terwijl Value8 met een verlies van 0,9 procent de rij sloot.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.