Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager na groeicijfer

Wall Street opent lager na groeicijfer
30 jan 2015 om 15:00

De Amerikaanse futures zakten vrijdag verder weg in het rood nadat de groei van de Amerikaanse economie lager uitviel dan voorzien.

 

Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden omstreeks de klok van drie uur circa 0,8 procent lager.

 

"We zien de verliezen op de futures verder oplopen na het groeicijfer", aldus handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO.

 

In het vierde kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 2,6 procent na een groei van 5,0 procent in het derde kwartaal, terwijl de markt rekende op een groei richting de 3 procent. Desalniettemin is er volgens Bonsee nog altijd sprake van een "sterke groei" in Amerika.

 

Later vandaag staan de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago en het consumentenvertrouwen nog op de agenda.

 

Op bedrijfsfront opende Eli Lilly al de boeken en was te zien dat de resultaten afgelopen kwartaal flink onder druk stonden, met name door de aflopende patenten voor Cymbalta en Evista. Afgelopen kwartaal daalde de omzet met 12 procent, maar de winst met maar liefst 41 procent.

 

Daarentegen meldde MasterCard een dubbelcijferige winstgroei over het afgelopen kwartaal. CEO Ajay Banga sprak van “solide” resultaten ondanks het gemengde mondiale economische plaatje. Het aandeel won voorbeurs drie procent.

 

Ook het aandeel van Chevron lijkt licht hoger te gaan openen, ondanks dat de oliereus de resultaten flink onder druk zag staan vanwege de dalende olieprijzen. De volatiele olieprijs wil Chevron in 2015 opvangen met kostenbesparingen en lagere investeringen.

 

Beleggers reageerden goed op de cijfers van Tyson Foods, dat op een hogere opening afstevent, terwijl AbbVie juist lager werd gezet in de handel voorbeurs nadat de farmaceut flink rode cijfers presenteerde, mede door de afgeketste overname van Shire.

 

Daarnaast kunnen beleggers reageren op de kwartaalcijfers van Google, Amazon en Visa, die donderdag nabeurs al werden gepubliceerd. Alle drie de fondsen lijken hoger te openen, met als uitblinker Amazon dat vermoedelijk meer dan 10 procent wint nadat de internetgigant verraste met een flink hogere omzet mede dankzij het succes van een prijsverhoging voor premium leden. 

 

Verder wist Visa op zijn beurt te profiteren van oplopende bestedingen en rapporteerde Google zowel meer omzet als winst over de afgelopen drie maanden. Een aanvankelijk daling van het aandeel Google in de elektronische handel nabeurs werd gepareerd nadat financieel directeur Patrick Pichette in een toelichting zinspeelde op een toekomstige dividenduitkering. Visa kondigde daarnaast een aandelensplitsing aan van 4 voor 1.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg donderdag 1,3 procent op 17,416,97 punten . De Nasdaq won daarnaast 1,0 procent op 4.683,41 punten terwijl de S&P 500 eveneens 1,0 procent won op 2.021,26 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.