Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Nog te vroeg voor beursgang ABN AMRO`

`Nog te vroeg voor beursgang ABN AMRO`
31 jan 2015 om 15:04

Het is nog te vroeg voor een beursgang van ABN AMRO. Dit zei oud-topman Jan Kalff dit weekend tegenover de Vereniging van Effectenbezitters.

 

"Ik vind dat het [de beursgang] erg snel gaat. Ze kunnen beter nog even wachten omdat de bank nog niet zijn optimum heeft bereikt wat betreft winstgevendheid", aldus Kalff tegenover Effect, het ledenblad van de VEB.

 

Kalff is voorstander van een terugkeer van ABN AMRO naar de beurs, maar wel tegen een optimale prijs. Een te lage prijs maakt enerzijds de eigenaren, dat wil zeggen de belastingbetaler, niet blij. Anderzijds zou een te lage prijs de reputatie van de bank schaden. Van bankiers wordt volgens Kalff immers verwacht dat zij de markt beter kennen dan anderen.

 

De oud-topman meent daarnaast dat bankaandelen op moment in het algemeen "nog niet echt gewild" zijn, wijzend op de lage waarderingen op de beurs.

 

Alle reden volgens Kalff om nog even te wachten met een beursgang van ABN AMRO.

 

Daarbij waarschuwt Kalff ABN AMRO om van de beursgang "geen geweldige spectaculaire show" te maken, waarbij direct wordt gemikt op een forse koersstijging. De oud-topman acht het verstandiger, zo zei hij tegenover Effect, om ABN AMRO in de markt te zetten als dividendaandeel.

 

Ook in dit licht is het volgens Kalff verstandiger om nog even te wachten met een beursgang. "Want de winst kan hoger en stabieler worden", waardoor er een mooi stabiel dividend kan worden uitgekeerd.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.