Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: euro daalt onder 1,20

Update: euro daalt onder 1,20
5 jan 2015 om 12:15

De koers van het valutapaar euro/dollar is voor het eerst in jaren onder het niveau van 1,20 gekomen. Maandag rond lunchtijd noteerde de euro/dollar 0,7 procent lager op 1,1924.

 

In 2012 handelde het muntpaar ook al rond de 1,20, na een terugval van net geen 1,50 euro, om vervolgens weer op te lopen tot bijna 1,40 in het voorjaar van 2014. Vanaf dit moment raakte de koers in een vrije val.

 

De markt houdt rekening met een renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve in het komende jaar, terwijl tevens verwacht wordt dat de Europese Centrale Bank extra zal gaan stimuleren om de groei en de inflatie aan te wakkeren.

 

Voorzitter Mario Draghi van de ECB startte het nieuwe jaar met het herhalen van een oude boodschap, namelijk dat de centrale bank klaar staat om het inflatiemandaat met alle middelen te volbrengen.

 

"In markttaal: de kans op het kopen van obligaties met gedrukt geld komt zeer dichtbij, mogelijk al op de ECB vergadering van 22 januari", aldus analist Peter Wuyts van KBC.

 

De zorgen in de markt dat Griekenland eventueel de euro de rug toekeert, zijn klein volgens Wuyts.

 

"De markt heeft er vertrouwen in dat de ECB een diepgaande besmetting van de crisis buiten Griekenland kan en zal voorkomen. Op zich is dat goed nieuws", aldus de analist, maar geen garantie dat "alle turbulentie en onzekerheid" zijn uitgesloten indien de Grieken toch de muntunie verlaten.

 

Technisch gezien ligt het volgende richtpunt voor de euro/dollar op 1,1876, een bodem uit 2010. Een uitbraak onder dit niveau zou volgens KBC "de dalende trend […] kracht bijzetten".

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.