Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Value8 rondt overname Kersten af

Value8 rondt overname Kersten af
5 jan 2015 om 08:37

Value8 heeft de overname van een meerderheidsbelang in Kersten afgerond. Dit maakte het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries maandag voorbeurs bekend.

 

Kersten, een leidende speler op het gebied van verstrekking en onderhoud van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, past volgens Value8 binnen de strategie om te groeien in de sector gezondheidszorg. De transactie is de grootste overname in het zesjarige bestaan van Value8 en zal de omzet met circa 30 procent doen stijgen.

 

Over 2013 behaalde Kersten een omzet van 34 miljoen euro en een EBITDA-marge van ruim boven 10 procent.

 

Op pro forma basis zal de sector gezondheidszorg meer dan de helft van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Value8 voor zijn rekening nemen.

 

De overnamesom werd door Value8 grotendeels met eigen vermogen en de opbrengst van desinvesteringen gefinancierd en zal naar verwachting een "duidelijk positief effect" hebben op de winst per aandeel van Value8.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.