Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent licht lager

Wall Street opent licht lager
5 jan 2015 om 14:57

Wall Street gaat de nieuwe handelsweek van start met een klein verlies. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden circa een half uur voor opening 0,2 procent in het rood.

 

De beursagenda is maandag vrijwel leeg. Wel komen de grote autofabrikanten met de verkoopcijfers over december. Later in de week is de agenda beter gevuld met onder meer de inkoopmanagersindex voor de dienstensector op dinsdag,  de notulen van de laatste monetaire vergadering van de Federal Reserve op woensdag en het maandelijkse banenrapport op vrijdag.

 

Verder is er vandaag aandacht voor de valuta- en oliemarkt. De euro/dollar daalde vandaag tot onder de 1,20 en dit proces lijkt nog niet ten einde. Analist Peter Wuyts van KBC schreef de zwakkere euro vooral toe aan uitspraken van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale bank.

 

"De kans op het kopen van obligaties met gedrukt geld komt zeer dichtbij, mogelijk al op de ECB vergadering van 22 januari", aldus Wuyts.

 

Daarbij bleek vanmiddag uit voorlopige cijfers dat de inflatie in Duitsland in december nog verder was gedaald en deflatie lijkt daarmee een steeds realistischer scenario. 

 

Ook de olieprijs zette de rit naar beneden voort en inmiddels kost een vat West Texas Intermediate nog slechts een fractie meer dan 50 dollar. In Europa was de oliesector de slechtst presterende en ook de Amerikaanse oliegerelateerde waarden lijken zich vanmiddag op te kunnen maken voor een verdere daling.

 

Slotstanden

De S&P 500 index sloot vrijdag vlak op 2.058,17 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 17.831,25 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 4.726,81 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.