Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Albert Heijn gedagvaard door franchisenemers

Albert Heijn gedagvaard door franchisenemers
6 jan 2015 om 13:57

Albert Heijn heeft een dagvaarding ontvangen van de Vereniging Albert Heijn Franchisenemers. Dit bevestigden de woordvoerders van zowel de Zaanse grootgrutter als de belangenbehartiger tegenover ABM Financial News nadat zakenblad Quote hier melding van maakte.

 

De zaak, die onder meer draait om het niet doorrekenen van kortingen en het opvoeren van onterechte kosten, speelt al geruime tijd. Volgens Quote legden de franchisenemers een claim neer van 200 miljoen euro. De partijen in kwestie wilden dit bedrag niet bevestigen tegenover ABM Financial News.

 

De grootgrutter trof in het verleden wel reeds een voorziening van 17 miljoen euro voor deze kwestie.

 

Bij de Vereniging Albert Heijn Franchisenemers zijn ongeveer 265 winkels van Albert Heijn aangesloten. Iedere franchisenemer van Albert Heijn is automatisch lid van de vereniging.

 

Albert Heijn sprak van een "vervelende kwestie", maar wees er op dat in de dagelijkse operatie met de franchisenemers geen problemen zijn.

 

De dagvaarding wordt op dit moment bestudeerd door Albert Heijn. Van een verdere inhoudelijke reactie wilde de woordvoerder zich dan ook onthouden.

 

De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers wilde op dit moment geen nader commentaar geven op de kwestie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.