Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Rabobank verhoogt koersdoel TomTom

Beursblik: Rabobank verhoogt koersdoel TomTom
6 jan 2015 om 11:00

Rabobank heeft het koersdoel voor TomTom verhoogd van 7,00 naar 7,40 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

 

Volgens de analisten van Rabobank zal het geautomatiseerd rijden zorgen voor een sterke vraag naar kwaliteitskaarten, nauwkeurige software en accurate verkeersinformatie. Dit zal een aanjager voor het groeipotentieel van TomTom zijn, aldus de marktvorsers.

 

Rabobank voorziet voor de tak TomTom Automotive een dubbelcijferige groei vanaf 2016. Ook Telematics en de sporthorloges van TomTom zullen het volgens de analisten goed doen.

 

Daarmee werpt de diversificatie van TomTom, om minder afhankelijk te worden van de verkoop van fysieke navigatiekastjes, zijn vruchten af. In 2014 was deze verkoop nog goed voor 41 procent van de groepsomzet, terwijl dit volgens de analisten in 2018 nog slechts 29 procent zal bedragen.

 

Rabobank voorziet voor TomTom een samengestelde jaarlijkse groei voor de winst per aandeel van 2015 tot en met 2018 van 21 procent.

 

Op een licht lager Damrak won TomTom dinsdag 7,3 procent op 5,69 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.