Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese dienstensector groeit langzamer dan verwacht

Europese dienstensector groeit langzamer dan verwacht
6 jan 2015 om 11:46

De dienstensector in de eurozone is in december iets minder sterk dan verwacht gegroeid, waarbij met name Italië tegenviel.

 

De inkoopmanagersindex van de dienstensector van de landen in de eurozone steeg van 51,1 in november naar 51,6 in december, wat licht onder de voorlopige raming van 51,9 lag.

"Iets lager dan verwacht", oordeelden economen van ING.

De Duitse index voor dienstensector bleef in december vergeleken met november stabiel op 52,1, terwijl het cijfer in Frankrijk steeg van 47,6 in november naar 50,6 in december en daarmee het hoogste niveau in negen maanden tijd bereikte.

 

Spanje zag de bedrijvigheid stijgen van 52,7 in november naar 54,3 in december, wat volgens marktanalisten van Rabobank beter dan verwacht was. Volgens ING en Rabobank vielen de ontwikkelingen in Italië evenwel tegen. De index voor de dienstensector in het Zuid-Europese land noteerde in november nog op 51,8, maar daalde in december naar 49,4, wat wijst op krimp.

 

Het groeitempo van de Britse dienstensector was nog altijd hoog in vergelijking tot de andere Europese landen, maar zwakte wel af van 58,6 in november naar 55,8 in december.

 

Azië
De Chinese inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 53,0 in november tot 53,4 afgelopen maand. Volgens HSBC biedt de Chinese dienstensector daarmee "tegenwicht aan de neerwaartse druk op de economie". Ook Japan kende een sterkere groei van de dienstensector, met een inkoopmanagersindex die steeg van 51,2 in november naar 51,9 in december.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.