Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opnieuw rode koersen op Damrak

Opnieuw rode koersen op Damrak
6 jan 2015 om 18:03

De Amsterdamse beurs is met verlies gesloten, net als de meeste omringende beurzen. De opleving van de beurs in de middaghandel werd tegen het slot weer teniet gedaan nadat de AEX in het laatste uur van de handel zo’n 6 punten inleverde. De Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot 0,6 procent lager op 408,43 punten.

 

Vandaag stond vooral in het teken van de ontwikkelingen in de mondiale dienstensector. In Azië nam de bedrijvigheid toe, terwijl ook in de eurozone de groei iets toenam. Desalniettemin oordeelde ING dat de toename in de eurozone minder dan verwacht was. Volgens Rabobank viel vooral Italië tegen, waar de dienstensector kromp.

 

In Amerika liep de groei in de dienstensector ook terug, naar het laagste niveau in zes maanden tijd. KBC sprak van een slecht cijfer dat ruim onder de verwachting uitkwam.

 

De euro verloor aan kracht en ten opzichte van de dollar leverde de munt 0,6 procent in op 1,1935.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden slechts 7 fondsen hoger verhandeld tegenover 18 fondsen lager. Met verliezen van elk meer dan 3 procent waren Altice en ASML de grootste dalers in de hoofdindex. Daar stonden Corio en Ahold tegenover met dagwinsten van respectievelijk 3,4 en 1,6 procent.

 

In de AMX was Fagron een opvallende daler met een verlies van 5,4 procent. Maandag dikte het voormalige Arseus, op een rood Damrak, nog 2,7 procent aan. NSI was met een koerswinst van 5,3 procent een van de grootste stijgers, terwijl  het vastgoedfonds gisteren juist nog 5,3 procent inleverde.

 

TomTom deed de beste zaken met een dagwinst van maar liefst 8,9 procent. De navigatiespecialist kondigde een nieuwe opdracht van Volkswagen aan. Volgens SNS Securities een contract van groot strategisch belang met een potentiële waarde oplopend tot 165 miljoen euro. Verder verhoogde Rabobank het koersdoel voor TomTom naar 7,40 euro, onder meer vanwege een voorziene dubbelcijferige groei voor de tak Automotive.

 

Bij de kleinere fondsen vielen AMG en Neways Electronics in positieve zin op met winsten van elk 2,7 procent. De grootste koerswinst kwam evenwel voor rekening van Wessanen met 3,2 procent. Telegraaf Media Groep verloor 4,0 procent en Galapagos zelfs 4,4 procent.

 

Het lokaal genoteerde Kardan leverde 1,8 procent in, ondanks dat er een akkoord werd bereikt met de obligatiehouders over het later aflossen van uitstaande schulden. Verder verloor Batenburg Techniek 9,2 procent. Macintosh Retail Group dikte 3,2 procent aan, nadat het maandag nog meer dan 9 procent aan waarde verloor.

 

Tussenstand Wall Street

Kort na het sluiten van de Europese aandelenmarkten leverde de Dow Jones index 0,6 procent in op 17.394,39 punten. De breder samengestelde S&P500 index verloor 0,1 procent op 2.017,76 punten en techbeurs Nasdaq raakte 0,9 procent kwijt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.