Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke start op Wall Street

Vlakke start op Wall Street
6 jan 2015 om 14:53

Wall Street lijkt nipt hoger te openen na de afstraffing op maandag. Ruim een half uur voor de start van de handel noteerden de futures op de Dow Jones index, S&P500 index en technologiebeurs Nasdaq minder dan 0,1 procent in het groen.

 

Handelaar Selwyn Duijvestijn van Marktgevoel rekent op een neutrale opening, maar ziet de koersen vervolgens weer afkalven.

 

"De olieprijs blijft onder druk staan en daar blijft de focus liggen", aldus Duijvestijn, die de inkoopmanagersindexen en de fabrieksorders later vanmiddag als "ondergeschikt" bestempelde.

 

De euro/dollar noteerde 0,8 procent lager op 1,1908, de prijs voor een vat Brent-olie daalde opnieuw fors met meer dan 2 procent tot minder dan 52 dollar. Goud werd op 1.211 dollar verhandeld.

 

Volgens handelaar Duijvestijn zijn Amerikanen vooral in afwachting van de notulen van de laatste monetaire vergadering van Federal Reserve op woensdag en het maandelijkse banenrapport op vrijdag. Bovendien komt het cijferseizoen er aan.

 

"Volgende week is er een stuk meer duidelijkheid op alle fronten. Voor nu dus geen reden voor stijging en alleen een dalende olieprijs om naar te kijken", zo stelde Duijvestijn.

 

Slotstanden

De S&P 500 index daalde maandag 1,8 procent naar 2.020,80 punten, de Dow Jones index verloor 1,9 procent op 17.502,55 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent lager op 4.652,57 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.